Articles
Ressenya jornada “Iniciatives per a la reducció del malbaratament en el sector agroalimentari”
El passat dia 27 de novembre, va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la Jornada Tècnica “Iniciatives per a la reducció del malbaratament en el sector agroalimentari”, Montserrat Rivero, va participar en la presentació de la jornada tècnica organitzada pel...
Xocolata amb oli
Article publicat a El Punt Avui el 27 d'octubre de 2017, per Abel Mariné. Xocolata amb oli En el congrés de la Societat Europea de Cardiologia celebrat a finals d’agost a Barcelona, es va presenta un estudi, liderat per Rosella di Stefano, de la Universitat de Pisa,...
Ressenya de la Jornada “Menjar amb por?: Trencant mites”
El passat dia 31 d’octubre va tenir lloc la Jornada organitzada per l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). En aquesta jornada es van tractar els mites alimentaris, un tema de suma actualitat ja que cada...
Ressenya de la 13ª Reunió Anual de la Societat Espanyola de Seguretat Alimentària
Escrit per José Juan Rodríguez Jerez, professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest article es va publicar al blog Infooders el passat 18 d’octubre de 2017. Pots consultar l’article original aquí. Els passats dies 5 i 6 d’octubre de 2017 es va...
Els additius
Escrit per Abel Mariné, professor emèrit de nutrició i bromatologia del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Aquest article es va publicar a El Punt Avui el 18/08/2017. Les actuals tendències cap a una alimentació més natural sembla...
L’oli de palma
Fa uns mesos de l’alarma, exagerada, sobre els riscos de l’oli de palma. Laia Bruguera s’hi referia l’11 d’abril en aquest diari (“L’oli més polèmic”). Sovint, els “escàndols alimentaris” s’obliden, però aquest, de moment, no. Molta gent refusa els productes que en porten perquè sembla haver quallat la idea que té efectes negatius, sense valorar les dosis.