Articles

Ressenya de la Jornada “Menjar amb por?: Trencant mites”

Ressenya de la Jornada “Menjar amb por?: Trencant mites”

  El passat dia 31 d’octubre va tenir lloc la Jornada organitzada per l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). En aquesta jornada es van tractar els mites alimentaris, un tema de suma actualitat ja que cada...

Els additius

Els additius

Escrit per Abel Mariné, professor emèrit de nutrició i bromatologia del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.   Aquest article es va publicar a El Punt Avui el 18/08/2017.   Les actuals tendències cap a una alimentació més natural sembla...

L’oli de palma

L’oli de palma

Fa uns mesos de l’alarma, exagerada, sobre els riscos de l’oli de palma. Laia Bruguera s’hi referia l’11 d’abril en aquest diari (“L’oli més polèmic”). Sovint, els “escàndols alimentaris” s’obliden, però aquest, de moment, no. Molta gent refusa els productes que en porten perquè sembla haver quallat la idea que té efectes negatius, sense valorar les dosis.