Articles
Carns vermelles
Introducció de l'article que sortirà publicat a la propera revista ACCA per a socis coordinat per M.Rivero i E.Vidal L’alimentació de la humanitat és un dels grans reptes de la societat actual, i cal abordar-lo, no només des de la perspectiva d’una alimentació...
Ja és oberta la convocatòria al Premi M. del Carmen de la Torre Boronat de l’ACCA (per estudiants)
Convocat el Premi M. del Carmen de la Torre Boronat de l'ACCA (per a estudiants) en el marc de la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2023, en el XCII Cartell de premis i de borses d'estudi de l'Institut d'Estudis Catalans. Termini d’admissió de candidatures: 2 de...
Carn o ultraprocessats?
Article publicat a El Punt Avui el passat 22 d'abril de 2021 , per Abel Mariné. Una empresa internacional del món alimentari ha afirmat que les deu tendències de l’any 2022 en alimentació inclouen la salut i la simplicitat, i que una d’aquestes és l’increment del...
L’última revista TECA ja és accessible a la web!
Ja podeu consultar online el nou volum de la revista TECA http://revistes.iec.cat/index.php/TECA/issue/view/10007 TECA (Tecnologia i Ciència dels Aliments) és la revista que publica anualment l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) sobre el món...
Fruites i Verdures. Nou article d’Abel Mariné
Article publicat a El Punt Avui el passat 28 de desembre del 2021 , per Abel Mariné. En nutrició hi ha pocs consensos tan clars com que cal menjar fruita i verdura. El terme verdura se sol fer servir amb una certa imprecisió. En rigor, es refereix als vegetals dels...
Òxid d’etilè en aliments, article d’Abel Mariné
Article publicat a El Punt Avui el passat 28 d'agost del 2021, per Abel Mariné. Des de fa unes setmanes sabem que hi ha un problema de contaminació per òxid d’etilè en alguns aliments, com gelats i llavors de sèsam, i també en el coriandre o celiandre (planta emprada...
Nutrició i Oïda
Article publicat a El Punt Avui el passat 30 d'abril de 2021, per Abel Mariné. Mengem per satisfer la gana, però les característiques organolèptiques o sensorials dels aliments, que són les que influeixen en el gust (sabor), l’olfacte (aroma), la vista (color,...
L’oli d’oliva i la classificació Nutriscore
L'oli d'oliva i la classificació Nutriscore Columna num 58 publicada el dia 20 de febrer al diari ARA per Claudi Mans ¿Com es pot fer que l'oli d'oliva surti millor a la classificació Nutriscore? Això no té solució, perquè és un problema mal plantejat. El Nutriscore...
L’alimentació saludable en l’etapa escolar. Guia per a famílies i escoles, edició 2020
Guia "L’alimentació saludable en l'etapa escolar. Guia per a famílies i escoles " publicada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). Aquesta publicació s’estructura en un recorregut sobre la importància de l’alimentació en la infància, l’aprenentatge...