Articles
Premis M. del Carmen de la Torre Boronat de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació
Se celebra la 21a convocatòria dels Premis M. del Carmen de la Torre Boronat de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA) dins del marc dels Premis de Sant Jordi de l'Institut d'Estudis Catalans. Els premis constituïts l’any 2003 porten el nom de M....
La Taula del Tercer Sector organitza una jornada per valorar les perspectives de la pobresa alimentària
El 17 d'octubre, el Dia Mundial per l'Erradicació de la Pobresa, la Taula del Tercer Sector va organitzar a Barcelona una jornada per valorar les perspectives de la pobresa alimentària a la nostra societat on l'ACCA va ser present. La preocupació d'aquesta jornada rau...
Final Conference QUALIFY – Quality standards and authenticity to foster competitiveness of agrifood SMEs
Lloc: Aula Magna de la Casa de Convalescència. Recinte Modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Data: 4 de maig de 2023 El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha organitzat la Conferència Final de disseminació dels resultats del...
Versió actualitzada del Codi de Dret Agroalimentari
El 14 de febrer, es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat una versióactualitzada del Codi de Dret Agroalimentari (Agroalimentació i Normativa deDesenvolupament). Al document, s'han recollit totes les disposicions que regulen els diferentsaspectes relacionats amb...
Menjar a domicili, nou article d’Abel Mariné
Article publicat a El Punt Avui el passat 22 de desembre , per Abel Mariné. Pels carrers de les ciutats, sobretot al vespre o ja de nit, hi ha repartidors de menjar a domicili, amb moto o bicicleta, fent la seva feina. Respon a una demanda que el tancament per la...
L’ACCA participa a Girona al quart Congrés del V Fòrum Carni
El 15 de novembre de 2022 es va celebrar a Girona el quart Congrés del V Fòrum Carni. Ressenya per Joan Tibau. Carn o no carn 2.0 ... Fongs i Fermentacions: Alternatives nutricionals? El 15 de novembre de 2022 es va celebrar a Girona el quart Congrés...
L’ACCA participa a la 18a reunió anual de la Sociedad Española de Seguridad y Calidad Alimentarias (SESAL)
El 27 i 28 d’octubre de 2022 va tenir lloc a Gijón/Xixòn, la 18a reunió de la Sociedad Española de Seguridad y Calidad Alimentarias (SESAL). Ressenya de Catherine Vidal El 27 i 28 d’octubre de 2022 va tenir lloc a Gijón/Xixòn, la 18a reunió de la Sociedad Española de...
L’ACCA participa al II Fòrum Mundial de l’Alimentació a la seu de la FAO
Del 17 al 21 d’octubre d’enguany, s’ha celebrat a Roma el segon Fòrum Mundial de l’Alimentació. Ressenya de Ricard Celorio-Sardà. Del 17 al 21 d’octubre d’enguany, s’ha celebrat a Roma el segon Fòrum Mundial de l’Alimentació, un esdeveniment coordinat per...
Alimentació i identitat sexual. Nou article d’Abel Mariné
Els nutricionistes i dietistes per prescriure una dieta, ja no es poden limitar a recórrer a les normes o guies estàndard, que només consideren les diferències en funció del sexe biològic. Article publicat a El Punt Avui el passat 22 d'agost , per Abel Mariné. Als...