XVIII WORKSHOP sobre MÈTODES RÀPIDS I AUTOMATITZACIÓ EN MICROBIOLOGIA ALIMENTÀRIA

Objetiu:

Ampliar i difondre els coneixements teòrics i pràctics sobre mètodes innovadors per detectar, comptar, aïllar i
caracteritzar ràpidament els microorganismes, i els seus metabòlits, habituals en els aliments i l’aigua.

Col·lectius destinataris:

Directors i tècnics d’indústries, consultories i laboratoris agroalimentaris, i d’altres sectors
(microbiològic, biotecnològic, clínic, farmacèutic, cosmètic, químic, mediambiental, etc.); inspectors i altre personal de
l’administració; estudiants de grau i postgrau, personal tècnic i professors universitaris; personal d’altres centres de
recerca; etc.

Ponents i ponències:

 Dr. José Juan Rodríguez Jerez (UAB): Visió general dels mètodes ràpids i miniaturats, i l’automatització en
microbiologia
 Dr. Armand Sánchez Bonastre (UAB): La polymerase chain reaction (PCR) i la seqüenciació genòmica massiva
aplicades a la seguretat alimentària
 Sra. Paloma Bellver Moreira (Laboratorio de Saúde Pública de Galicia, Lugo): Incidència de la implantació del
cribratge, molecular o immunològic, per investigar patògens alimentaris i ambientals. Casos pràctics
 Dr. Oscar J. Esteban Cabornero (Queserías Entrepinares, Valladolid): Integració d’eines moleculars i conceptuals
en el control de microorganismes de la indústria biotecnològica. Aplicació en el sector formatger
 Cap a una millor valoració del paper de la microbiologia. La seva interacció amb les funcions de Qualitat,

Producció, R + D i Gerència:
o Sector carni: Sr. Narcís Grèbol Massot (IRTA, Monells)
o Sector avícola: Sr. Pascal Monzó Martos (Productos Florida, Vila-real)
o Sector panificació i brioixeria: Dr. Joan Quílez Grau (Europastry, Barberà del Vallès)
o Sector vitivinícola: Dr. Xavier Rubires Ferrer (Miguel Torres, Pacs del Penedès)

 Dr. Arben Merkoçi (ICN2-CSIC, Cerdanyola del Vallès): Nanobiosensors per aplicacions en la seguretat i la
protecció dels aliments i el medi ambient
 Sr. Tomaž Levak (OriginTrail, Ljubljana, Eslovènia): La tecnologia blockchain revoluciona la seguretat alimentària

Tallers:

 Perills microbiològics en els sistemes APPCC? Per fi, identifica’ls correctament a la teva empresa!
 Seguretat alimentària: buscant les evidències de no conformitats (BRC, IFS i FSSC 22000)
 Ús dels recursos per microbiologia predictiva disponibles a l’internet
 La problemàtica creixent del frau alimentari: Next Generation Sequencing per identificar espècies

I també:

* Sessions pràctiques al laboratori durant 3 dies.
* Exhibicions a càrrec de 12 empreses de microbiologia (s’explica i mostra el funcionament d’equips i productes).
* Taules rodones: Interacció de la microbiologia amb les funcions de Qualitat, Producció, R + D i Gerència /
Instrumentació en microbiologia dels aliments, tendències del mercat mundial, i altres temes d’actualitat del sector.

Preus:

Sessions pràctiques: 90 €. Resta del workshop: 250 € (o 150 €/1 dia); estudiants UAB: 30 €; personal UAB: 125 €;
estudiants no UAB: 160 € (o 100 €/1 dia); subscriptors “eurocarne”, “Técnicas de Laboratorio” o “Tecnifood”: 210 €.
Descompte 50 % quatre socis ACCA.

Tota la info a:

http://jornades.uab.cat/workshopmrama/