Aquest 10 de desembre  la presidenta de l’ACCA, Dra. Montserrat Rivero, acompanyada de la Secretària, Dra. Catherine Vidal, han visitat el Centre Enològic de Reus, en concret la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), les oficines, el laboratori i el celler experimental. La presidenta ha signat al llibre d’OR de l’entitat. També  han visitat la seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana dels olis d’oliva verge extra.

Les dues visites han estat molt profitoses.

Més informació:

L’INCAVI

Amb l’arribada de la democràcia i la restitució del govern de la Generalitat, es creà el 1980 l’INCAVI.

Els objectius de l’INCAVI van principalment orientats a activar línees de recerca, impulsar l’experimentació i la transferència tecnològica per invertir en modernització.

A més, com a laboratori oficial en el sector vitivinícola, ofereix serveis analítics per donar suport als cellers i productors. Està acreditat per la exigent Norma ISO 17025.

L’Estació Enològica de Reus fou resultat de l’aposta decidida de l’Ajuntament, de les associacions agrícoles i del sector vitivinícola. L’enginyer agrònom Claudi Oliveres fou l’home encarregat de fer realitat el projecte, junt amb l’arquitecte municipal Pere Caselles. Van dissenyar un conjunt d’edificis de singular bellesa, màxim exponent d’una arquitectura funcional d’estètica modernista.

El 1909 s’obre al públic la nau dels laboratoris. El 1910 te lloc la inauguració oficial.

DO Siurana

La DOP Siurana va ser creada el 1977 per la necessitat de certificar l’oli del territori, molt reconegut per les seves propietats i qualitat, la 2a. DOP d’oli de l’Estat, i la primera en certificar un verge extra ecològic l’any 1995.

És la DOP d’oli més extensa de Catalunya i una de les que més oli d’oliva verge extra amb segell DOP comercialitza a nivell estatal.

La DOP Siurana empara un territori de 7 comarques: Priorat, Ribera d’Ebre, Baix Camp, Alt Camp, Conca de Barberà, Tarragonès i Baix Penedès; més de 15.000 Ha, 5.600 productors, 34 entitats inscrites, 145 marques autoritzades amb el distintiu DOP; només els millors olis d’oliva verge extra del territori obtenen la certificació DOP Siurana.

L’oliva arbequina, el paisatge mediterrani, l’expertesa de pagesos i moliners en determinen l’essència: són olis molt equilibrats, de gran complexitat aromàtica i d’un fruitat intens a principis de collita que es va suavitzant amb el temps, molt apreciats per cuiners i consumidors i han aconseguit nombrosos premis nacionals i internacionals any rere any.

La DOP Siurana ha promogut el desenvolupament d’unes comarques on la importància del sector olivarer és molt significativa: qualitat, salut i territori, oli amb valor afegit!