Els dies 7, 8 i 9 de novembre a Barcelona s’ha cel·lebrat el Science and Cooking World Congress, aquest any amb el tema “Ingredients, tradició i innovació”

El congrés ha tingut lloc a la Universitat de Barcelona. Conferències, tallers, demostracions amb la participació de professionals del sector de l’alimentació, científics i xefs reconeguts mundialment.

IMG_7165.jpg

Membres de l’ACCA estan en el comité organitzador: en la presidència del Congrés Pere Castells, membre de l’ACCA i fundador i ànima del congrés. En la vicepresidència Montserrat Rivero. En el Comitè científic Claudi Mans i Abel Mariné. Com a vocal José Juan Rodríguez. Entre els participants hi han assistit Anna Paré, Marta Ros i molts d’altres membres d’ACCA presents en un o altre moment.

El congrés ha comptat amb les 23 delegacions que té a tot el mon, 139 participants donant les conferències i tallers amb científics, cuiners i pastissers i també amb productors, i gestors de projectes de la industria alimentaria. El congrés d’ha desenvolupat en paral·lel a l’Aula Magna i al Parninf de la Universitat Central de Barcelona. S’han fet 17 tallers i reunions a l’aula Ramón i Cajal així com un Forum Lab a Fira de Barcelona en el marc del Gastronomic Forum Barcelona que ha comptat també amb la presència i visita de membres i representants de l’ACCA.

Les degustacions en els Brunch Science and Cooking han situat la recerca desenvolupada en les ponències del congrés a l’abast dels assistents que han pogut degustar innovacions culinàries durant tots els dies amb una interessant participació i intercanvi de coneixements.

Els sopars del congrés van ser molt especials: el primer dia va ser una difusió i degustació de productes de Catalunya patrocinats per la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, el segon dia el sopar Parc a Taula al Paranimf de l’Escola Industrual. I el tercer  de cloenda, va ser un sopar gastronòmic i científic anomenat Einstein a Barcelona 99 aniversari amb un menú especial reproduïnt al que es va oferir a  Albert Einstein el 27 de febrer de 1923. El xef era Germàn Espinosa i el lloc el Saló de Les Sirenes de la Fonda Espanya.

Un exitós congrés del que hem d’estar molt orgullosos, enviem des d’aquí una felicitació a tots els organitzadors i especialment al seu president i membre d’ACCA Pere Castells. Desitgem que continuï molt anys creixent per tot el món. 

El proper Congrés Science and Cooking ja té data: serà del 6 al 8 de novembre del 2023 i esperem que l’ACCA continuï participant i patrocinant els premis Sferic Awards

Fotos

sopar al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona

IMG_7169.jpg
Assistents membres de l’ACCA: Ricard Colome, Montse Rivero, Pere Castells i Anna Paré

IMG_7182.jpg

Lectura per la presidenta de l’ACCA, Montserrat Rivero Urgell, de l’establiment dels premis anuals dels Sferic Awards , premi que valora l’us de la ciència com eina de innovació culinària i com instrument didàctic per explicar la ciència

Lliurament del premi a Ana Ros, per la seva investigació aplicada al seu treball inspirador, superant moltíssimes dificultats a Eslovènia i sent ja un referent mundial en el seu restaurant Hisa Franko