Notícies
Jornada: Einstein i l’actualitat de les seves contribucions (organitza l’IEC)
L'IEC organitza una jornada el proper dia 3 de març , aprofitant l'efemèride dels 100 anys de la visita d'Einstein a Catalunya. La jornada ens ofereix diferents punts de vista de l’actualitat de les contribucions d’Einstein, a càrrec d’estudiosos dels àmbits de la...
Ressenya de la Jornada de l’ACCA del febrer
El passat 23 de febrer es va celebrar la primera Jornada de l'ACCA d'aquest any 2023 a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans. El tema era Avenços i reptes en alimentació i nutrició. Actualitzacio dels darrers congressos internacionals. Ricard Celorio i Ascensión...
Jornada a l’IEC: Vi, ciència i cultura
L'ACCA col·labora en l'organització d'aquesta jornada sobre vi, ciència i cultura que tindrà lloc el dia 8 de març a la seu de l'IEC. Us hi esperem! Jornada: Vi, ciència i culturaData: 8 de març a les 16 h.Lloc: Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme 47 ,...
Jornada de l’ ACCA 2023
Saps de què s'està parlant als darrers grans congressos internacionals en temes d'alimentació i nutrició? Forum Mundial de l'Alimentació (FAO)-Roma, Congrés de Nutrició (IUNS)-TòquioA la Jornada de l'ACCA que en parlarem, d'això i molt més.
Unes notes sobre la presentació del Baròmetre de la seguretat alimentaria a Catalunya 2022
El passat 15 de febrer l'ACSA va organitzar una jornada per conèixer el “Baròmetre de la seguretat alimentaria a Catalunya 2022”. Montserrat Rivero presidenta de l'ACCA va assistir a la presentació de l'eina de consulta de l'ACSA i n'escriu una petita ressenya...
Versió actualitzada del Codi de Dret Agroalimentari
El 14 de febrer, es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat una versióactualitzada del Codi de Dret Agroalimentari (Agroalimentació i Normativa deDesenvolupament). Al document, s'han recollit totes les disposicions que regulen els diferentsaspectes relacionats amb...
Premis CCNIEC
Ahir alguns membres de l'ACCA vam assistir als premis CCNIEC, Centre Català de la Nutrició de l'IEC (CCNIEC), a la millor iniciativa de la indústria alimentària en el camp de la millora de l'alimentació de la població o l'educació alimentària. Tota la informació a...
Dinar col·loqui “Què mengem?”organitzat pel Col·legi d’Economistes
Tornen els Dinars-Col·loqui Què mengem? Amb aquesta activitat organitzada per COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA es pretén celebrar periòdicament debats -tot dinant- sobre les característiques tècniques i econòmiques dels productes alimentaris, amb l’objectiu de...
Menjar a domicili, nou article d’Abel Mariné
Article publicat a El Punt Avui el passat 22 de desembre , per Abel Mariné. Pels carrers de les ciutats, sobretot al vespre o ja de nit, hi ha repartidors de menjar a domicili, amb moto o bicicleta, fent la seva feina. Respon a una demanda que el tancament per la...