Aquest 13 de desembre a la tarda ha tingut lloc la Jornada de l’ACCA 2022 amb el tema Sobirania Alimentària a la seu de l’IEC, Barcelona.


La conferència sobre l’ética de la Sobirania Alimentària a càrrec del doctor Francesc Torralba va ser magnífica. No en teníem cap dubte. Aquest filòsof i teòleg, reconegut a Catalunya i al món, com ho demostren els més de setanta llibres escrits, llegits per milers de persones amb gran ressò en els mitjans de comunicació.

En el torn de paraula va respondre les preguntes d’un públic entusiasmat. El seu extens coneixement i la facilitat de paraula van ser molt valorats.

Posteriorment, a la taula rodona magistralment presentada i moderada pel doctor Joan Tibau es van  fer preguntes dinàmiques sobre un tema que ell coneix abastament. Ens vam endinsar en la realitat del nostre país, Catalunya, respecte a l’autoproveïment d’aliments, problemes amb l’aigua, sòls i bestiar, relacionat amb el canvi climàtic. Les seves experiències des de diferents camps, com l’econòmic, la nutrició i l’agricultura i la ramaderia varen permetre ampliar els coneixements sobre aquest transcendental paradigma i les seves importants repercussions en el nostre dia a dia, i, també de cara al futur.

La Jornada va finalitzar amb la presentació del Llibre «Del error al asombro», de Pere Monras (metge oncòleg, ex director del Parc Taulí, director del Biomimetic Science Institute) i el Jorge Aguadero (novel·lista, dramaturg i guionista) que, va posar un brillant final a la jornada amb reflexions profundes del canvi d’època de l’antropocentrisme al biocentrisme, de la consciència individual a la consciència col·lectiva. Ens va explicar com la Biomimètica ens dona un altre oportunitat. Va concloure recomanant quins són els canvis a fer per la trobada entre la ciència i la cultura.

Programa: