Des de l’ Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) ens fem ressó de les informacions relacionades amb el Coronavirus i l’ Alimentació.
D’acord a l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) actualment no hi ha evidència que els aliments siguin una font o via probable de transmissió del virus.
L’EFSA està vigilant de prop la situació del brot de coronavirus (COVID-19) i no hi ha hagut informes de transmissió a través d’aliments, ni va passar en brots anteriors de coronavirus com el síndrome respiratori agut greu (SARS-CoV) i el coronavirus de la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà (MERS-CoV),
La via de transmissió principal és respiratòria.
En tot cas, per prevenir qualsevol toxiinfecció cal seguir les normes bàsiques d’higiene durant la manipulació i preparació d’aliments:
- Renteu-vos les mans abans de començar a preparar el menjar i cada cop que tossiu, esternudeu aneu al lavabo o toqueu les escombraries.
- Cuineu bé els aliments perquè no hi quedin parts crues.
- Separeu els aliments crus dels que ja estan cuinats.
- Prepareu els aliments poc abans de consumir-los. No els deixeu a temperatura ambient durant més de dues hores.
———————————————————
El departament de salut revisa permanentment les informacions i ha publicat preguntes i respostes que podeu trobar en aquesta pàgina:
http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/