Algunes persones tenen sensibilitat o al·lèrgia al gluten. Petites quantitats d’aquesta proteïna poden provocar-los reaccions adverses i afectar la seva salut. Per això cal garantir la seva absència en els plats que elaborem.

Els cereals que contenen gluten són: blat, sègol, ordi, civada, espelta, kamut, les varietats híbrides i els derivats, però també cal tenir en compte que altres ingredients transformats poden contenir-ne com a subingredient, per la qual cosa haurem de verificar la composició dels productes abans d’elaborar-los.

Els responsables i els treballadors d’establiments de restauració i detallistes han de ser conscients que es tracta d’un problema de salut sobre el qual tenen una responsabilitat directa.

Només cal seguir algunes regles bàsiques per donar garanties i evitar problemes.

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha elaborat, conjuntament amb l’Associació de Celíacs de Catalunya, consells per garantir la seguretat en els plats que preparem per a les persones que són al·lèrgiques o intolerants al gluten en el sector de la restauració i dels establiments que elaboren menjar.

Accés al document:

Consells per garantir l’absència de gluten als aliments en restauració i establiments que elaboren menjar