El proper dissabte dia 9 de febrer, dins la “Biennal Ciutat i Ciència” Pere Castells presenta la Conferència ‘Què menjarem a Mart?
Se celebra a: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Organitzat per: Institut de Cultura de Barcelona.
Entrada gratuïta
La possibilitat que en un futur no gaire llunyà els humans puguin establir colònies al planeta Mart és cada cop més real. Des del punt de vista de l´alimentació, les exigències per tal de fer possible la presència humana en un terreny tan inhòspit s´han d´avaluar en funció de dos condicionants: les necessitats nutricionals i la diversitat cultural dels futurs estadants.
Una cosa sembla clara: caldrà planificar a la seva superfície plantacions altament productives i que requereixin poca quantitat d´aigua. Aquesta producció aportarà la part vegetal necessària des del punt de vista nutricional als humans que hi visquin. Però també necessitaran altres components, que els poden venir del consum d´insectes. La producció d´insectes és molt sostenible i molt més adaptable a condicions complexes, i tenen un gran valor nutritiu.

Pere Castells. Químic.Col·laborador de l´equip d´investigació del “Bullitaller” i de la “Fundació Alícia”. Membre de la Junta de l’ Associació Catalana de Ciències de l’ Alimentació (ACCA)