S’ha obert la  la convocatòria d’una nova edició de la Beca Celíacs de Catalunya per a un projecte de recerca sobre la malaltia celíaca, dermatitis herpetiforme o sensibilitat al gluten no celíaca.

La Beca ‘Vicente Varea 2021  està dotada amb 10.000 € per al millor projecte d’investigació científica sobre aquestes patologies i el seu tractament. Els temes de recerca admesos a la convocatòria van des de qüestions mèdic-científiques fins a tecnologia dels aliments.

Aquesta beca pretén potenciar possibles avenços científics que suposin una millora significativa de la qualitat de vida de la persona amb celiaquia, sensibilitat al gluten no celíaca o dermatitis herpetiforme i fomentar el desenvolupament del coneixement d’aquestes patologies, la millora dels mètodes de diagnosis, així com difondre socialment la realitat d’aquests trastorns. Podràn optar tots aquells grups que realitzin o desitgin realitzar recerca bàsica, aplicada o clínica sobre alguna de les patologies relacionades amb la ingesta de gluten i el seu tractament, i que pertanyin a universitats, hospitals, centres de recerca o empreses, d’àmbit públic o privat, situades a territori europeu.  Tots els candidats hauran d’enviar el projecte i la documentació requerida a les bases de la convocatòria a recerca@celiacscatalunya.org abans del 03 de setembre i la decisió del jurat sobre el projecte seleccionat es comunicarà el mes de novembre

Tota la  informació a