El dimarts 12 de desembre a les 16 h fins a les 18 h es realitzarà a l’Institut d’Estudis Catalans una conferència que porta per títol: Notícies falses i desinformació en l’àmbit de les ciències de l’alimentació. Una mirada multidisciplinar a un problema complex.
La benvinguda i presentació de la jornada anirà a càrrec de Montserrat Rivero, presidenta de l’ACCA. La Dra. Karina Gibert Oliveras, catedràtica i directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (UPC) i degana del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, farà la ponència sobre Eines digitals per a la verificació de notícies: Quin paper hi juga la Intel·ligència Artificial?. Marc Masip, formador i fact-checker de ciència a Verificat Escola farà la ponència sobre Aliments miraculosos i mites que no marxen: Com verifiquem la desinformació alimentària a internet? La Dra. Carolina Ripollés Ávila (UAB) i Dr. Oriol Comas Basté (UB) faran la ponència sobre ”Alimenta’t amb ciència”, una incitativa per frenar la propagació de fake news i la desinformació en l’àmbit de les ciències de l’alimentació. Finalment, es realitzarà la presentació del llibre “A tomate pocho no le hinques el diente” de Mario Sánchez Rosagro, i, posteriorment, la Dra. Eulàlia Vidal Garcia (Blanquerna-URL) conversarà amb l’autor.
En acabar l’acte, l’autor Mario Sánchez Rosagro podrà signar el llibre.