Els dies 7, 8 i 9 de novembre a Barcelona s’ha cel·lebrat el Science and Cooking World Congress, aquest any amb el tema “Ingredients, tradició i innovació”
El congrés ha tingut lloc a la Universitat de Barcelona. Conferències, tallers, demostracions amb la participació de professionals del sector de l’alimentació, científics i xefs reconeguts mundialment.
Membres de l’ACCA estan en el comité organitzador: en la presidència del Congrés Pere Castells, membre de l’ACCA i fundador i ànima del congrés. En la vicepresidència Montserrat Rivero. En el Comitè científic Claudi Mans i Abel Mariné. Com a vocal José Juan Rodríguez. Entre els participants hi han assistit Anna Paré, Marta Ros i molts d’altres membres d’ACCA presents en un o altre moment.
El congrés ha comptat amb les 23 delegacions que té a tot el mon, 139 participants donant les conferències i tallers amb científics, cuiners i pastissers i també amb productors, i gestors de projectes de la industria alimentaria. El congrés d’ha desenvolupat en paral·lel a l’Aula Magna i al Parninf de la Universitat Central de Barcelona. S’han fet 17 tallers i reunions a l’aula Ramón i Cajal així com un Forum Lab a Fira de Barcelona en el marc del Gastronomic Forum Barcelona que ha comptat també amb la presència i visita de membres i representants de l’ACCA.
Les degustacions en els Brunch Science and Cooking han situat la recerca desenvolupada en les ponències del congrés a l’abast dels assistents que han pogut degustar innovacions culinàries durant tots els dies amb una interessant participació i intercanvi de coneixements.
Els sopars del congrés van ser molt especials: el primer dia va ser una difusió i degustació de productes de Catalunya patrocinats per la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, el segon dia el sopar Parc a Taula al Paranimf de l’Escola Industrual. I el tercer de cloenda, va ser un sopar gastronòmic i científic anomenat Einstein a Barcelona 99 aniversari amb un menú especial reproduïnt al que es va oferir a Albert Einstein el 27 de febrer de 1923. El xef era Germàn Espinosa i el lloc el Saló de Les Sirenes de la Fonda Espanya.
Un exitós congrés del que hem d’estar molt orgullosos, enviem des d’aquí una felicitació a tots els organitzadors i especialment al seu president i membre d’ACCA Pere Castells. Desitgem que continuï molt anys creixent per tot el món.
El proper Congrés Science and Cooking ja té data: serà del 6 al 8 de novembre del 2023 i esperem que l’ACCA continuï participant i patrocinant els premis Sferic Awards
Fotos
sopar al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona
Lectura per la presidenta de l’ACCA, Montserrat Rivero Urgell, de l’establiment dels premis anuals dels Sferic Awards , premi que valora l’us de la ciència com eina de innovació culinària i com instrument didàctic per explicar la ciència
Lliurament del premi a Ana Ros, per la seva investigació aplicada al seu treball inspirador, superant moltíssimes dificultats a Eslovènia i sent ja un referent mundial en el seu restaurant Hisa Franko