El 15 d’octubre coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació, també dins de la setmana D’Alimentació Sostenible a Barcelona, vam celebrar la V Jornada per l’Aprofitament dels Aliments i els Sistemes Alimentaris més Sostenibles, organitzades per el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agencia Rural de la Generalitat de Catalunya, ACCA i en participació de L’Agencia de Residus, que va tenir lloc a l’IEC.

Sabem que el malbaratament alimentari és un problema universal que en els últims anys ha adquirit una alta prioritat tant en l’agenda pública com en la política de molt països. No obstant això, s’ha prestat poca atenció a la comprensió de l’arrel del problema mitjançant la realització d’un anàlisi de tota la cadena de subministrament i l’;aplicació d’enfocaments multidimensionals.Sabem que el malbaratament alimentari no només és un problema ètic i econòmic, sinó que també afecta el medi ambient. A Catalunya la prevenció s’està fent en tots els sectors de la cadena alimentaria, i es dissenya un procés de governança compartida amb les empreses, entitats socials i ambientals, universitats i Administracions publiques.

Data: 15 d’octubre de 2021
Hora: 9 h a 14 h
Lloc: Institut d’Estudis Catalans

Programa:

Barcelona_aprofitar aliments_1510_071021