Des de l’ Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) ens fem ressó de les informacions relacionades amb el Coronavirus i l’ Alimentació.

 

D’acord a l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) actualment no hi ha evidència que els aliments siguin una font o via probable de transmissió del virus.

coronavirus

L’EFSA està vigilant de prop la situació del brot de coronavirus (COVID-19)  i no hi ha hagut informes de transmissió a través d’aliments, ni va passar en brots anteriors de coronavirus com el síndrome respiratori agut greu (SARS-CoV) i el coronavirus de la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà (MERS-CoV),

La via de transmissió principal és respiratòria.

En tot cas, per prevenir qualsevol toxiinfecció cal seguir les normes bàsiques d’higiene durant la manipulació i preparació d’aliments:

 

———————————————————

El departament de salut revisa permanentment les informacions i ha publicat preguntes i respostes que podeu trobar en aquesta pàgina:

http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/