Entre els grans reptes que té la nostra societat i en els que es basa l’Agenda 2030 d’Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides es troba el segon ODS, fam zero
La fam és la principal causa de mort al món malgrat les tecnologies i recursos actuals que podrien afavorir a l’obtenció d’aliments per a tothom.

L’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació no podia estar inactiva en aquest camp, i, a través de la seva Comissió de Solidaritat i en aquest espai de “Racó solidari” es vol evidenciar i donar a conèixer iniciatives de casa nostra que treballen per aconseguir aquest ODS.

Ens plau iniciar aquest espai amb una ressenya del 20è aniversari de la Fundació Ordesa. Els productes alimentaris d’Ordesa, empresa pionera a Catalunya en el sector la nutrició infantil, són ben coneguts, però potser no es coneix tant la seva tasca social, que a través de la seva fundació ha arribat ja als vint anys de trajectòria.

La Fundació Ordesa celebra la XX edició de les seves Ajudes per a millorar la salut i la nutrició de la infància més vulnerable

L’entitat, que enguany celebra el seu 20è aniversari, ha donat 400.000 € que es repartiran entre projectes de millora d’infraestructures sanitàries en països en vies de desenvolupament, entitats que atenen la infància en risc d’exclusió social a Espanya, i la donació de més de 8 tones d’aliments infantils.

La Fundació Ordesa ha aconseguit enguany la XX edició de les Ajudes Ordesa amb les quals cada any lliura 400.000 € a diferents projectes que tinguin com a objectiu millorar la qualitat de vida, la salut i la nutrició de la infància més vulnerable en el món. Enguany el lliurament de les Ajudes Ordesa ha tingut un especial caràcter commemoratiu per a celebrar els vint anys des de la creació de l’entitat.

Les Ajudes Ordesa es reparteixen entre els tres programes convocats: Projectes d’Infraestructures, que subvenciona amb 40.000 € a sis projectes seleccionats, dedicats a la creació, ampliació o rehabilitació d’infraestructures i/o adquisició d’equipament sanitari en països en via de desenvolupament; per part seva, el programa d’Ajudes a la Infància en Risc d’Exclusió Social atorga ajudes de 5.000 € a entitats espanyoles; i, finalment, el programa de Donació d’Aliments Infantils per a famílies sense recursos.

“Aquesta és una edició molt especial per a la nostra entitat. Volem celebrar els vint anys de labor de la Fundació Ordesa, i compartir el nostre agraïment amb totes les persones que any rere any l’han fet possible, patrons, Comitè d’Adjudicació, col·laboradors, i sobretot entitats i voluntaris que fan possible que les ajudes arribin als més necessitats, per a combatre les situacions de pobresa i vulnerabilitat que afecten la infància” ha assenyalat Isolda Ventura, presidenta de la Fundació Ordesa.

Al llarg d’aquests anys, l’entitat ha destinat 8,6 milions d’euros a 590 iniciatives solidàries en 38 països de tot el món, beneficiant a més de 500.000 menors i dones gestants sense recursos. A més, l’entitat col·labora habitualment amb diferents entitats a través de la donació periòdica d’aliments infantils o suplements nutricionals.