Del 8 al 17 de novembre se celebrarà la 24a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’19), organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement (Secretaria d’Universitats i Recerca) i la col·laboració de “la Caixa”, Amgen i la Fundació Banc Sabadell.

En un programa d’activitats molt complet s’agrupen centenars d’actes de disseminació del coneixement científic i tecnològic arreu de Catalunya.

Inscripcions obertes a:

https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/inauguracio_19/


L’SC’19 s’inaugurarà al Parlament de Catalunya divendres 8 de novembre, a les 10.00 hores, amb les intervencions del M. H. Sr. Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya; el Sr. Joan Gómez Pallarès, director general de Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; i el Sr. Jordi Portabella, director general de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).

L’acte inaugural anirà seguit de la conversa, «Fronteres de la ciència: l’univers ocult i els exoplanetes», amb Licia Verde, professora d’investigació ICREA a l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB) i Premi Nacional de Recerca 2018; i Ignasi Ribas, director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i investigador de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC). Lluís Reales, periodista científic i professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), moderarà l’acte.