L’any 2021 ha estat declarat l’Any Internacional de les fruites i verdures.
Aquesta declaració, impulsada per la FAO, vol sensibilitzar sobre la importància de la fruita i la verdura en l’alimentació humana, la seguretat alimentària, la gastronomia, la salut i la sostenibilitat.
En aquest context, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha activat un espai web Salut amb fruites i verdures on confluiran les iniciatives que s’impulsin al llarg de l’any, en consonància amb els objectius de l’AIFV, adaptades a les realitats socials, econòmiques i culturals de casa nostra.
Recursos científics, receptes i material divulgatiu, per promoure el consum conscient, responsable, segur i sostenible de fruites i hortalisses.

 Un dels recursos és  una sèrie de webinars per celebrar l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (web directa a wbinars: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentacio/promocio-agroalimentaria/2021-any-internacional-fruites-verdures/webinars/)

L’objectiu és donar a conèixer les propietats saludables d’aquests aliments i fomentar el consum sostenible per part de la ciutadania.Consistirà en seminaris temàtics dels productes de cada temporada.