La Comissió Europea va aprovar el passat 20 de maig un parell de noves estratègies, en el marc del Pacte Verd Europeu, una sobre biodiversitat per tornar a posar la naturalesa en les nostres vides i una altra anomenada «Del camp a taula» per recuperar un sistema alimentari just, sa i respectuós amb el medi ambient. Totes dues estratègies es reforcen mútuament perquè fan que la naturalesa, els agricultors, les empreses i els consumidors col·laborin per aconseguir un futur sostenible i alhora competitiu.
En el següent enllaç hi trobareu un bon i detallat resum, elaborat pel nostre company, Antoni Garcia Gabarra.
Observatori de l’Economia Agroalimentària, ObeAlimentària, del Col·legi d’Economistes de Catalunya. https://obealimentaria.wordpress.com/2020/05/26/el-pacte-verd-europeu-estrategies-sobre-biodiversitat-i-del-camp-a-la-taula/
Més informació:
A European Green Deal. European Commission https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_en
Què és el Pacte Verd Europeu i com es finança? Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Generalitat de Catalunya