21a convocatòria
El 23 d’abril, dins del marc de la diada de Sant Jordi a l’Institut d’Estudis Catalans, es van lliurar els tres premis que l’ACCA atorga anualment i que porten el nom de la fundadora i primera presidenta de l’ACCA, la doctora en bromatologia i toxicologia Maria del Carmen de la Torre Boronat.
El jurat d’aquesta 21a convocatòria ha estat constituït per Oriol Comas, Cristina Andrés, Joan Vargas i Eulàlia Vidal, membres de la Comissió de Recerca i Premis de l’ACCA.
Per majoria el veredicte del premi de la categoria A, de treballs de grau i postgrau, s’ha lliurat  a Xavier Marín Anglada pel seu projecte titulat: Avaluació de la detecció de fraus alimentaris mitjançant espectroscòpia de fluorescència front-face. I, també en aquesta mateixa categoria s’ha premiat a Arnau Molina Olivera amb la recerca que porta per títol: Efecte sobre la salut intestinal d’extractes obtinguts de fonts marines per a la seva potencial aplicació com a ingredients en l’elaboració d’aliments funcionals.
El premi de la categoria B, treball de doctorat, esponsoritzat pels Laboratoris Ordesa s’ha atorgat a María Fernández de la Puente per la seva investigació titulada: Effect of a 3-year lefestyle intervention on telomere lenght in participants from PREDIMED-Plus: A randomized trial.
En  tots els treballs, s’ha valorat la temàtica d’actualitat, l’originalitat, la dificultat i que s’han realitzat mitjançant una metodologia i rigor científic, i també els elements creatius i innovadors que contribueixen a la seva qualitat. En la categoria B, a més, s’ha valorat la qualitat i actualitat de les referències bibliogràfiques, i els indicadors d’impacte de l’article científic presentat.