El passat 23 d’abril, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) va participar en la celebració de la diada de Sant Jordi amb motiu del lliurament dels Premis Sant Jordi 2025, organitzats per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquest esdeveniment, que enguany ha arribat a la seva 94a edició, reconeix l’excel·lència en la recerca i la divulgació en diversos àmbits del coneixement.

En el marc d’aquesta celebració, l’ACCA va atorgar el Premi M. del Carmen de la Torre Boronat, que enguany ha arribat a la seva 22a convocatòria. Aquest premi té com a objectiu distingir treballs de recerca destacats en l’àmbit de les ciències de l’alimentació. El jurat, format per Oriol Comas i Eulàlia Vidal, vocals de la Junta Directiva de l’ACCA i membres de la Comissió de Recerca i Premis, va seleccionar dues propostes de rellevància científica i social:

  • “Ús de greixos totalment hidrogenats en la formulació d’aliments: estat actual”, de Pol Bronchud Malagón

  • “Elaboració d’un receptari per a pacients amb disfàgia”, d’Abril Rigall Forés

Ambdues recerques aborden temàtiques d’interès actual en el camp de l’alimentació, des de la seguretat i la qualitat dels ingredients fins a l’adaptació de l’alimentació a necessitats específiques de salut. Aquestes aportacions reflecteixen el compromís dels joves investigadors amb la millora contínua del sector alimentari i la salut pública.

Resolució premiats