Articles
L’ACCA reforça la connexió entre ciència i gastronomia al Science & Cooking World Congress 2025
Barcelona, 20 de novembre de 2025 — Del 10 al 12 de novembre, el claustre de la Universitat de Barcelona va esdevenir l’escenari d’una nova edició del Science & Cooking World Congress (SCWC), una cita internacional que uneix ciència i gastronomia en un mateix...
L’ACCA reflexiona sobre el paper del gust i l’olor en l’alimentació humana
Barcelona, 30 d’octubre de 2025 — Amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) va celebrar el passat dijous 16 d’octubre, a la sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans, la Jornada “La importància...
L’alimentació com a motor de recerca: l’ACCA premia dos estudis innovadors en el marc dels premis Sant Jordi 2025 de l’IEC
El passat 23 d’abril, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) va participar en la celebració de la diada de Sant Jordi amb motiu del lliurament dels Premis Sant Jordi 2025, organitzats per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquest esdeveniment, que...
La Nit de l’Alimentació 2025 reivindica la ciència, la sostenibilitat i la cultura gastronòmica catalana
La Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans va acollir el passat 25 de març una nova edició de la Nit de l’Alimentació, una trobada organitzada per l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) que va posar en valor el paper...
Dues passes més en la lluita contra el malbaratament alimentari
Davant del desafiament mundial que suposa el malbaratament alimentari, Catalunya i Espanya continuen fent passos ferms en la seva lluita contra aquesta problemàtica, reafirmant el seu compromís amb la sostenibilitat i la consciència ambiental. A Catalunya, després de...
L’ACCA col·labora amb Alimenta’t amb Ciència per combatre les fake news en l’àmbit agroalimentari
En un context en què la proliferació de fake news a través de plataformes digitals afecta diverses àrees de la societat, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimantació (ACCA) ha decidit sumar-se a la lluita contra la desinformació en l’àmbit de les ciències de...
Coneixes els ODS de l’Agenda 2030?
Al setembre de l'any 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar un full de ruta compartit per tots els estaments per aconseguir un futur millor i més sostenible per a tothom. Sota el marc de l'Agenda 2030 i el nom d'Objectius pel Desenvolupament...
Sessió «Què menjarem en el futur?», del Cicle IEC-ARA
Abel Mariné, membre de l'ACCA, juntament amb Jordi Salas-Salvadó, ambdós nutricionistes i membres de l'IEC, van ser els ponents de la sisena i última sessió del Cicle IEC-ARA: «Qüestions IEC: interroguem, entenem, conversem». Van debatre a partir de la pregunta «Què...
El Banc d’Aliments de Barcelona fa un crit d’alerta
El Banc d'Aliments de Barcelona avisa sobre la situació de les persones que depenen de l'ajuda alimentària d'Europa el 2024.El canvi en el sistema d'ajuda alimentària amb fons de la Unió Europea es calcula que afectarà negativament unes 200.000 persones a Catalunya...








