Articles
Dues passes més en la lluita contra el malbaratament alimentari
Davant del desafiament mundial que suposa el malbaratament alimentari, Catalunya i Espanya continuen fent passos ferms en la seva lluita contra aquesta problemàtica, reafirmant el seu compromís amb la sostenibilitat i la consciència ambiental. A Catalunya, després de...
L’ACCA col·labora amb Alimenta’t amb Ciència per combatre les fake news en l’àmbit agroalimentari
En un context en què la proliferació de fake news a través de plataformes digitals afecta diverses àrees de la societat, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimantació (ACCA) ha decidit sumar-se a la lluita contra la desinformació en l’àmbit de les ciències de...
Coneixes els ODS de l’Agenda 2030?
Al setembre de l'any 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar un full de ruta compartit per tots els estaments per aconseguir un futur millor i més sostenible per a tothom. Sota el marc de l'Agenda 2030 i el nom d'Objectius pel Desenvolupament...
Sessió «Què menjarem en el futur?», del Cicle IEC-ARA
Abel Mariné, membre de l'ACCA, juntament amb Jordi Salas-Salvadó, ambdós nutricionistes i membres de l'IEC, van ser els ponents de la sisena i última sessió del Cicle IEC-ARA: «Qüestions IEC: interroguem, entenem, conversem». Van debatre a partir de la pregunta «Què...
El Banc d’Aliments de Barcelona fa un crit d’alerta
El Banc d'Aliments de Barcelona avisa sobre la situació de les persones que depenen de l'ajuda alimentària d'Europa el 2024.El canvi en el sistema d'ajuda alimentària amb fons de la Unió Europea es calcula que afectarà negativament unes 200.000 persones a Catalunya...
Montserrat Rivero imparteix una conferència a l’Institut Joan d’Àustria
El darrer 7 de novembre, Montserrat Rivero, presidenta de l'ACCA i directora del Centre d'Estudis del Banc d'Aliments va impartir una conferència a l'Institut Joan d'Àustria de Barcelona. La ponència proposava estratègies valuoses per combatre la pobresa infantil....
Dia Mundial de l’Alimentació: One Health. Plantes, animals, microorganismes i persones.
En el Dia Mundial de l'Alimentació i sota el lema d'One Health l'ACCA va voler fer un debat per evidenciar la necessitat de pensar de manera global per tots els actors que influeixen en la salut del planeta. El concepte One Health (una sola salut) reconeix que hi ha...
Premis M. del Carmen de la Torre Boronat de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació
Se celebra la 21a convocatòria dels Premis M. del Carmen de la Torre Boronat de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA) dins del marc dels Premis de Sant Jordi de l'Institut d'Estudis Catalans. Els premis constituïts l’any 2003 porten el nom de M....
La Taula del Tercer Sector organitza una jornada per valorar les perspectives de la pobresa alimentària
El 17 d'octubre, el Dia Mundial per l'Erradicació de la Pobresa, la Taula del Tercer Sector va organitzar a Barcelona una jornada per valorar les perspectives de la pobresa alimentària a la nostra societat on l'ACCA va ser present. La preocupació d'aquesta jornada rau...