El passat 15 de febrer l’ACSA va organitzar una jornada per conèixer el “Baròmetre de la seguretat alimentaria a Catalunya 2022”. Montserrat Rivero presidenta de l’ACCA va assistir a la presentació de l’eina de consulta de l’ACSA i n’escriu una petita ressenya
#barometre #seguretatalimentaria
Assistència a la presentació de l’acte organitzat per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària de la Generalitat de Catalunya el 15 de febrer de 2023
“Baròmetre de la seguretat alimentària a Catalunya 2022”
La Dra. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública va presentar la jornada per donar els resultats del projecte d’anàlisi sociològic per recollir dades sobre la percepció que tenen els catalans sobre la Seguretat Alimentària, seguint els treballs fets els anys 2008 i 2011.
La Sra. Carmen Chacon subdirectora general de Seguretat alimentària i Protecció de la salut i el Sr. Vicens Fernández, responsable del Pla de Seguretat Alimentària a Catalunya varen informar sobre els nivells de coneixement, percepció del risc i confiança de la ciutadania catalana en matèria de seguretat alimentària. També van parlar dels nous hàbits de consum, i van detectar pràctiques de risc i com analitzar l’evolució dels principals indicadors en aquesta matèria.
Podeu veure més informació a : https://acsa.gencat.cat/ca/Publicacions/estudis/recerca_soc iologica/barometres/barometre-de-la-seguretat-alimentaria- a-catalunya-2022/
Com a membre de l’ACCA i del Banc dels Aliments vaig fer vàries preguntes durant el col·loqui, respecte a la formació del consumidor, avui encara deficient, i sobre els nutrients com complements de la dieta versus alimentació equilibrada i productes ecològics.
Alguna foto de socis de l”ACCA i de la taula: