Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible
Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021

Data: 14 al 24 d’octubre
Lloc: Barcelona
https://alimentaciosostenible.barcelona/ca 

La setmana del 14 al 24 d’octubre es celebra la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible , una setmana dirigida a la ciutadania, en què el coneixement, la reflexió i el debat entorn dels sistemes alimentaris i la sostenibilitat conviuen amb l’art, la diversió i l’experimentació. Una setmana que convida a entendre la relació entre els hàbits alimentaris i aspectes tan transversals com ara la crisi climàtica, el desenvolupament econòmic local, la cultura, la política, els drets socials i la salut. A través de múltiples activitats: degustacions, xerrades, tallers, espectacles.

L’ACCA participa també en el projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, dins del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, col·laborant amb la coordinadora operativa.

Us n’anirem explicant els detalls.

 

Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 és una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat i per enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones i la salut ecològica del planeta.
Barcelona és un dels grans centres europeus de consum i comercialització alimentària i  reconeguda internacionalment com a creadora d’un discurs alimentari propi, un territori de canvi i innovació gastronòmica constant al voltant de l’alimentació.
Entre el 19 i el 21 d’octubre de 2021, la ciutat serà la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, el primer tractat internacional de ciutats en matèria d’alimentació que posa en relleu el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles i impulsa l’accés a aliments saludables, actuant contra la fam i la malnutrició. L’any de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible culminarà amb la presentació de l’Estratègia alimentària 2030, que s’elaborarà durant aquell any i que serà el full de ruta que caldrà seguir en les polítiques alimentàries per als propers anys a la ciutat.