El ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha anunciat avui la implantació en aliments i begudes d’un logotip de cinc colors, per facilitar al ciutadà informació precisa sobre la qualitat nutricional del producte.

Aquest nou etiquetatge frontal, denominat Nutriscore,segueix les recomanacions de les societats científiques, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i altres països de la Unió europea (UE) i és una de les mesures que ha presentat el ministeri en el Dia Mundial de Lluita contra l’Obesitat

El codi Nutriscore és un gràfic de colors, a l’estil d’un semàfor. Cada producte destacarà el color que li correspongui en funció del sucre, greixos saturats, sal, calories, fibra i proteïnes que tingui. Els colors verds seran aliments més saludables. Els vermells, els de menor qualitat nutricional.

La presidenta del Col·legi de Dietistes ha destacat la base científica de Nutriscore, que funciona amb un algoritme que no té en compte els nutrients perjudicials de manera aïllada –la sal, els greixos, els greixos saturats o el sucre– sinó que valora l’aliment en conjunt. Així, calcula el que té de beneficiós i de perjudicial per a la salut i és la puntuació final d’aquesta operació el que determina el color que es ressaltarà.

Es podrà veure en els supermercats en breu,tot i que hi ha empreses que estan començant a adoptar-lo de forma voluntària, i seran obligatòries aquí a un any, termini en que s’aprovarà  el reial decret que el regularà . Ja s’està aplicant  a França des de fa sis mesos i  està pendent de introduir-se en Bèlgica i Portugal.

Per saber-ne més:http://www.renc.es/imagenes/auxiliar/files/RENC_2017_2_07._Articulo_especial._Galan_P_et_al._Logotipo_NutriScore.pdf