Benvinguda de Montse Rivero, presidenta de l'ACCA
Els que el visiteu per primera vegada, animeu-vos a formar part de la nostra associació i participar en l’actualitat científica en temes d’alimentació.
Entre tots farem una àmplia comunitat d’intercanvi de coneixements i de comunicació cap a la societat.
Sobre l'ACCA
Qui som i què fem
Som una associació científica multidisciplinària, formada per persones físiques i jurídiques interessades en l’estudi, el desenvolupament i la difusió de coneixements sobre les ciències de l’alimentació.
Des del 1979 promovem tota mena d’activitats relacionades amb el món de la salut i la seguretat alimentària, en les terres de llengua i cultura catalanes.
Amb el propòsit de fomentar la relació entre els associats ACCA i promoure l’intercanvi de coneixements, publiquem la revista TECA (Tecnologia i Ciència dels Aliments).
Donem suport a l’estudi de les ciències de l’alimentació, organitzant conferències i jornades tècniques, en col·laboració amb grups de recerca i altres entitats del nostre àmbit. Oferim als estudiants eines pel seu desenvolupament professional i els facilitem el contacte amb experts del sector de l’alimentació.
ACCA. Filial de l’Institut d’Estudis Catalans
1979
Creació de l’ACCA
L’ACCA fou creada l’any 1979 per iniciativa de la Dra. María del Carmen de la Torre Boronat, catedràtica de Bromatologia i Toxicologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Hi van col·laborar altres professionals de la indústria i de les ciències de l’alimentació, que en redactaren els Estatuts i signaren l’acta de fundació.
1989
L’ACCA es trasllada a les oficines de la PIMEC
Durant els primers anys, la seu de l’Associació fou la Càtedra de Bromatologia. L’any 1989 la secretaria es traslladà a les oficines de la PIMEC, per organitzar la seva administració i atendre prop dels 250 associats. El canvi va permetre iniciar els tràmits per ingressar a l’Institut d’Estudis Catalans.
1992
L’ACCA és societat filial de l’IEC
L’any 1992 l’ACCA es va adscriure a la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC com a societat filial, de la qual n’és delegat el Dr. Josep Castells i Guardiola. Amb motiu de la incorporació a l’Institut es van modificar els Estatuts de l’Associació.
1996
Neix la revista TECA
L’any 1996 va néixer la revista TECA, Tecnologia i Ciència dels Aliments, que edita l’ACCA per compartir coneixements amb els professionals del món de l’alimentació
2004
Publicació del Butlletí ACCA
L’any 2004 es publicà el Butlletí ACCA, amb l’objectiu de facilitar la comunicació amb i entre els associats.
2017
Millorem la nostra comunicació
Hem potenciat la nostra comunicació i gràcies a les notícies, publicacions i presència als canals offline i en línia difondrem tots els nostres coneixements i estarem relacionats amb els principals grups d’interès del sector. Perquè volem que t’assabentis de l’actualitat en matèria d’alimentació, nutrició i salut, amb rigor i transparència.
2019
Ara el butlletí ja és digital
Trimestralment aproximadament els nostres socis i sòcies reben el butlletí digital amb totes les activitats i esdeveniments relacionats amb ACCA i temes d’interès
2021
Tenim més presència a xarxes
Actualitzem la comunicació a xarxes, tenim linkedin i comencem amb instagram
2022
Tenim vídeo promocional i tríptic
Hem elaborat un vídeo promocional i un tríptic perquè sigui senzill explicar què fem
Junta directiva
Montserrat Rivero Urgell
Presidenta
Mari Ángeles Calvo
Viceresidenta
José Juan Rodríguez Jerez
Tresorer i membre de la comissió de publicacions
Catherine Vidal Ortega
Secretària
Cristina Andrés Lacueva
Vocal
Ricard Chifré Petit
Vocal
Montserrat Banqué Molas
Vocal
Oriol Comas Basté
Vocal
Joan Ramon Hidalgo Moya
Vocal
Benjamín Martín Martínez
Vocal i membre coordinador de la comissió de publicacions
Manel Martin Palomas
Vocal
Mercè Raventós Santamaria
Vocal
Joan Tibau Font
Vocal
Robert Soliva Fortuny
Vocal
Joan Gabriel Vargas Olmo
Vocal
Eulàlia Vidal García
Vocal
Isolda Ventura Arasanz
Vocal
Carolina Ripollés Ávila
Vocal