Qui som i què fem

Som una associació científica multidisciplinària, formada per persones físiques i jurídiques interessades en l’estudi, el desenvolupament i la difusió de coneixements sobre les ciències de l’alimentació.

Des del 1979 promovem tota mena d’activitats relacionades amb el món de la salut i la seguretat alimentària, en les terres de llengua i cultura catalanes.

Amb el propòsit de fomentar la relació entre els associats ACCA i promoure l’intercanvi de coneixements, publiquem la revista TECA (Tecnologia i Ciència dels Aliments).

Donem suport a l’estudi de les ciències de l’alimentació, organitzant conferències i jornades tècniques, en col·laboració amb grups de recerca i altres entitats del nostre àmbit. Oferim als estudiants eines pel seu desenvolupament professional i els facilitem el contacte amb experts del sector de l’alimentació.

  ACCA. Filial de l’Institut d’Estudis Catalans

1979

Creació de l’ACCA

L’ACCA fou creada l’any 1979 per iniciativa de la Dra. María del Carmen de la Torre Boronat, catedràtica de Bromatologia i Toxicologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Hi van col·laborar altres professionals de la indústria i de les ciències de l’alimentació, que en redactaren els Estatuts i signaren l’acta de fundació.

1989

L’ACCA es trasllada a les oficines de la PIMEC

Durant els primers anys, la seu de l’Associació fou la Càtedra de Bromatologia. L’any 1989 la secretaria es traslladà a les oficines de la PIMEC, per organitzar la seva administració i atendre prop dels 250 associats. El canvi va permetre iniciar els tràmits per ingressar a l’Institut d’Estudis Catalans.

1992

L’ACCA és societat filial de l’IEC

L’any 1992 l’ACCA es va adscriure a la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC com a societat filial, de la qual n’és delegat el Dr. Josep Castells i Guardiola. Amb motiu de la incorporació a l’Institut es van modificar els Estatuts de l’Associació.

1996

Neix la revista TECA

L’any 1996 va néixer la revista TECA, Tecnologia i Ciència dels Aliments, que edita l’ACCA per compartir coneixements amb els professionals del món de l’alimentació

2004

Publicació del Butlletí ACCA

L’any 2004 es publicà el Butlletí ACCA, amb l’objectiu de facilitar la comunicació amb i entre els associats.

2017

Millorem la nostra comunicació

Hem potenciat la nostra comunicació i gràcies a les notícies, publicacions i presència als canals offline i en línia difondrem tots els nostres coneixements i estarem relacionats amb els principals grups d’interès del sector. Perquè volem que t’assabentis de l’actualitat en matèria d’alimentació, nutrició i salut, amb rigor i transparència.

2019

Ara el butlletí ja és digital

Trimestralment aproximadament els nostres socis i sòcies reben el butlletí digital amb totes les activitats i esdeveniments relacionats amb ACCA i temes d’interès

2021

Tenim més presència a xarxes

Actualitzem la comunicació a xarxes, tenim linkedin i comencem amb instagram

2022

Tenim vídeo promocional i tríptic

Hem elaborat un vídeo promocional i un tríptic perquè sigui senzill explicar què fem

Junta directiva

Montserrat Banqué i Molas

Montserrat Banqué i Molas

Presidenta

Miquel Bonet i Pocino

Vicepresident

Alicia Santamaria Orleans

Alicia Santamaria Orleans

Secretària

Joan Ramon Hidalgo Moya

Joan Ramon Hidalgo Moya

Tresorer

Eulàlia Vidal Garcia

Eulàlia Vidal Garcia

Vocal

Carolina Ripollés Ávila

Carolina Ripollés Ávila

Vocal

Sandra Vidal Lletjós

Sandra Vidal Lletjós

Vocal

Elena Fulladosa i Tomás

Elena Fulladosa i Tomás

Vocal

Francesc Puiggròs i Llavinés

Francesc Puiggròs i Llavinés

Vocal

Manel Martín Palomas

Manel Martín Palomas

Vocal

Oriol Comas Basté

Oriol Comas Basté

Vocal

Robert Soliva Fortuny

Robert Soliva Fortuny

Vocal

Eva Espona Malet

Eva Espona Malet

Vocal

  Descarrega el PDF amb els estatuts i el reglament